Täna algab ärksameelne Tartu 2024 Pride

Selle nädala tippsündmus on Tartu 2024 Pride, millega tähistatakse vabadust ja viimaste aastate oluliseid edusamme LGBT+ kogukonnas.

Täna saab alguse nädala aega kestev Tartu 2024 Pride, mis pakub sel aastal meelelahutust ja keskkonda ühiseks ajaveetmiseks. Kavast leiab muusikat, kunsti, filme, vestlusringe, jalutuskäike ja töötubasid. Laupäeval, 17. augustil kulmineerub esimese abieluvõrdse rongkäigu ja vabaõhukontserdiga Tartu Raekoja platsil.

Erinevatel paneeldiskussioonidel ja aruteludel on võimalik heita pilk minevikku ning kaasa rääkida tuleviku kujundamisel – millised edasised sammud on olulised LGBT+ kogukonna jaoks, kuidas saavad poliitikakujundajad paremini arvestada kogukonnaga ning kuidas aitab võrdne kohtlemine kaasa kogu ühiskonnale parema keskkonna loomisel? Neil ja paljudel muudel teemadel on võimalus kaasa mõelda ja arvamust avaldada programmis olevatel vestlus- ja aruteluõhtutel.

Sündmus aitab tõsta teadlikkust kohaliku LGBT+ kogukonna rõõmudest ja muredest ning pakkuda neile turvalist ja kaasavat ruumi. Ka edendab see üldist arutelu inimõiguste ja võrdse kohtlemise üle Eestis ning tutvustab Tartut avatud ja kaasava sihtkohana.

MTÜ Tartu LGBT+ korraldatavat põhiprogrammi täiendavad koostööpartnerite lisasündmused. Tartu 2024 raames tehakse koostööd mitmete välispartneritega, näiteks kaaskultuuripealinnadega Austriast ja Norrast.

Skip to content