Tartu 2024 Pride’i rongkäigule järgnevat kontserti saab vaadata otseülekandes

Tartu 2024 Pride rongkäik toimub laupäeval, 17. augustil Tartu kesklinnas, kuhu on oodata palju inimesi. Rongkäik liigub Hurda pargist Raekoja platsile, kus toimub vabaõhukontsert.

2024. aastal tähistab Pride 20 aasta möödumist Eesti esimesest pride’i rongkäigust. „Loodetavasti saame homses rongkäigus ja kontserdil tähistada parimas seltskonnas kogukonna jaoks olulisi suuri muudatusi – kooseluseaduse rakendusaktide vastu võtmist ja abieluvõrdsust. Headus võidab!” räägib Tartu 2024 Pride projektijuht Keio Soomre.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 väärtustab mitmekesisust, sallivust ja võrdse kohtlemise põhimõtet. „Eesti riik ja kultuur on täpselt nii tugevad kui hästi ja turvaliselt tunnevad ennast siin kõik inimesed, kogukonnad ja kultuuriloojad,” ütleb Tartu 2024 loovjuht Kati Torp. „On väga tähtis, et just Euroopa kultuuripealinna tiitliaastal räägitakse Tartus ja Lõuna-Eestis erinevate inimeste ja kogukondade lugusid ning otsitakse ühisosa kultuuride, valdkondade ja generatsioonide vahel.”

Rongkäik lõpeb Tartu Raekoja platsil Tartu 2024 Pride’i vabaõhukontserdiga, mis algab kell 15 ning kus astuvad üles Vikerlased, Kaisa Ling Thing, su/mi, Andreas, Dykeonaut jt. Kontserdil on viipetõlge. Kontserti kannab otse-eetris üle Telia.

Vaata ülekannet Facebookis: https://www.facebook.com/share/S4V1yNT8voxyG895/

Foto: Maanus Kullamaa

Skip to content