Filmifestivali Festheart raames toimub arutelu “Eesti LGBT+ kogukonna avatus rahvusvahelistele liikmetele”

Kui kaasav on Eesti LGBT+ kogukond välismaalastele ja kui kättesaadavad on kogukonna tegevused ja tugi erinevatele keelerühmadele? Millised on muukeelse kogukonna ootused ja vajadused ning kuidas toimub kogukonnasisene lõimumisprotsess?

Neil ja paljudel teistel teemadel arutlevad Dana (põgenik Ukrainast, aktivist) ja Jordan (ülipilane USA-st). Vestlus modereerib Gulja (põgenik Venemaalt).

Arutelu veab Q-Space. Arutelu toimub inglise keeles.

Arutelu toimub Laupäeval 5. oktoobril kell 12:00 Rakvere Teatrikohvikus.

Osalejad:

Dana Kriuchkova on kväär aktivist, Q-Spice vabatahtlik, õpib Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Vabal ajal ta kirjutab lugud, reisib, loeb ja teeb aktiivne ühiskonna tegevust. Dana tuli Eestisse Ukrainast täiemahulise sõja alguses.

Jordan Brodie on USA üliõpilane ja Vikerlaste liige. TalTechi üliõpilane, kes õpib integreeritud inseneriteadust. Jordan on pärit New Mexico osariigist Albuquerque’ist, kuid veetis 11 aastat LA-s. Kuna tal on muusikateaduse doktorikraad, otsustas ta järgida oma inseneriunistusi, kui avastas vanaema kaudu oma Eesti juured. Jordanil on topeltkodakondsus ja ta kolis siia Californiast mais. Nüüd sukeldub ta kultuuri, liitus kooriga Vikerlased ja armastab elu Eestis – see on olnud metsik, kuid õnnelik nihe LA-hõngult!

Moderaator Gulya Sultanova on LGBT-aktivist ja üks Q-Space’i (Eesti) ja Side by Side LGBT filmifestivali (Venemaa) korraldajatest. .
Alates 2022. aasta märtsist elab Gulya Tallinnas ja arendab Eesti queer-kultuuriorganisatsiooni Q-Space – korraldab filmiüritusi, arutelusid, töötubasid, meeleavaldusi.

Foto: Festheart / Tiiu Heinsoo

Skip to content