Mittebinaarne luuperdaja Neutraalsoon avaldas uue loo “Planet She/They”

Mittebinaarne luuperdaja Neutraalsoon on avaldanud üle hulga aja uut muusikat. Juba alates 2022. aasta lõpust on muusikul töös olnud mitmeid muusikapalu ja ja nüüd on aeg käiku lasta esimene pääsuke, nimega “Planet She/They”.

“Kunagi kui olin välja andnud järjekordse portsu uut muusikat, kirjeldati mu loomingulist tendentsi kui tarbelise popmuusika pahupidi keeramine, sealt osade võtmine ja siis uuesti kokku panemine. Umbes samamoodi on sündinud ka see instrumentaalpala. Kuulsin ühel eluhetkel paar aastat tagasi liiga palju ühte kindlat poplugu raadiost. Otsustasin proovida genereerida selle loo isoleeritud vokaalidele mingi oma klahvpilliseade,” kommenteeris Neutraalsoon.

Paratamatult kippus see minema teatud oma suunda, arvestades mis sorti akorde ma tihti võtma kipun, kuna ma olen ikkagi oma klahvpillimängu oskusi arendanud katse-eksituse meetodil. Tuletatud akordijärgnevus mulle meeldis ja otsustasin kirjutada oma meloodia ja panna paika oma arranžeeringu. Muidugi lisasin ka teise poole, mis oli täiesti omaette teema, aga tundus ideaalse lõpplahendusena. 

“Kui see poplugu oli mingis mõttes lahterdatav kui üks “tobe armastuslaul” (viidates ühele Paul McCartney soolohitile) ja pealegi veel sellisena üsna heteronormatiivnegi, siis mulle meeldb mõelda, et oma muusikapalaga õnnestub mul instrumentaalselt edasi anda mingisugust transrõõmu, transfeminiinne sooline eufooria läbi sedasorti soojade saundide, mida ma olen alati muusikuna väärtustanud,” lisas loo autor.

Nii seda uut lugu kui ka teisi uuemaid salvestusi saab kuulda kontserdil juba 28. juunil Tartus 6ede6õrgu6idu nimelisel üritusel klubis Hell (Tiigi 76a). Üle jupi aja kasutab Neutraalsoon laval nii sünti kui ka täismahus trummikomplekti lisaks oma kitarrile ja puhkpillidele. 

Kuula uut lugu siit: https://soundcloud.com/neutraalsoon/planet-shethey

Foto: Neutraalsoon

Skip to content