HALLi ja Hungri linnafestivalile tuleb Belgia new rave’i duo Promis3 

Sellel nädalavahetusel panevad esmakordselt bruschetta’d samasse kappi Tallinna alternatiivse ööelu eestvedajad HALL ja Hungr, pidades pööripäeva puhul maha ühise linnafestivali, mis toimub 22.–24. juunini.

„Tahtsime teha pealinnas traditsioonilise jaanipäeva kõrvale midagi erilist ja lahedat,” märkis HALLi juht Elena Natale.

Festivali üheks peaesinejaks on pühapäeval, 23. juunil Belgia new rave’i duo Promis3. Viimase aasta jooksul Shygirli ja Dorian Electraga lava jaganud duo ammutab inspiratsiooni Euro- ja hüperpopist, trance’ist ja reivimuusikast, olles oma haarava produktsiooni ja silmatorkava esteetikaga austusavalduseks Euroopa klubi- ja kväärikultuurile. Muusikatööstuses tõusuteel Promis3 on tänaseks pälvinud tähelepanu väljaannetelt nagu PAPER, METAL, TMRW ja Wonderland. 

Vaata videot: 

Laupäeval, 22. juunil tuleb väliskülalistest festivalile klubikollektiivi GEGEN resident ja Boudica asutaja Samantha Togni  (Itaalia/ÜK), kes on mänginud peaesinejana klubides Tokyost Berliinini. Togni on asutanud platvormi Boudica, mille eesmärk on pakkuda nähtavust elektroonilise muusika skeenes tegutsevatele naistele, trans+ ja mittebinaarsetele inimestele. Just neile on linnafestivalil pühendatud ka koostöös Pioneeriga korraldatav töötuba ja sellele eelnev vestlusring.

Pühapäeval toimub HALLi restoranis ISU Tallinna seni suurim drag brunch, kus esineb Tartu vikerskeene tuntuim artist Delfi Oraakel ning Tallinna drääg-esinejad Anu the Drag QueenFlame BoyanzeSväto Slava ja Nasty Nikita. Publikumängudega brunch’i viib läbi Kxster.

Halli külje all asuvas Suvila linnaaias leiab peale seda aset turg, kus kõik soovijad saavad sättida üles oma poenurgad. Turule on sissepääs tasuta ning seal on võimalus müüa ja osta kõike alates kohalikust käsitööst kunsti ja kasutatud rõivasteni välja. 

Püsti pannakse ka mai- ehk meiupuu, mille ümber toimub tants, kuni viimased osalejad jalul seisavad. 

The Longest Day on suvist pööripäeva tähistav festival Tallinnas, mis toob Baltimaade suurimasse techno-klubisse HALL kokku erinevad alternatiiv- ja underground-skeened. Koostöös kvääri kogukonnaruumiga Hungr on kavas kaks ööpäeva kestev programm, mille vältel saavad lava nii kohalikud kui rahvusvahelised DJd ja artistid.

Linnafestival The Longest Day leiab aset 22.–24. juunini kultuuriklubis HALL (Peetri 6). Soodushinnaga pääsmed on eelmüügis: https://gateme.com/halltallinn/100131/

Kogu kava:

Laupäev, 22. juuni

16:00 – 17:30 Vestlusring LGBTK+ esindatusest Eesti elektroonilise muusika skeenes. Modereerib Tanya Korenika (UCE Agency, Hungr), osalevad Samantha Togni (Boudica), manna (EE), Micaela Saraceno (HALL) jt. Vestlus toimub inglise keeles.

18.00 – 20.00 Hall ja Boudica kutsuvad: Pioneer DJ töötuba algajatele (Halli suures saalis). Töötuba viib läbi Samantha Togni, eelregistreerimisega.

00.00 The Longest Day: Samantha, Mica, Meelis Vili, Shah Rud, Kxster

Pühapäev, 23. juuni

14.00 – 17.00 Drag Brunch. Esinevad Anu the Drag Queen, Flame Boyanze, Sväto Slava, Nasty Nikita ja Delfi Oraakel (Kuradisilla Kollektiiv), brunchi juhib Kxster.

17.00 – 22.00 Suvila Turg

21.00 – 22.00 Maypole Dance / Maipuu tants. Võitjatele auhinnad.

22.00 The Longest Day 2: Promis3, Wash Elektra, Ines, Nikunii, 3D Kun, Shah Rud, Kxster

Skip to content